Materialen en verhuur


Zoveel mensen, zoveel wensen. En dat gaat zeker op in de wereld van het ergonomisch dragen. De een zweert bij een geweven draagdoek, de ander heeft liever een voorgevormde drager die je met gespen vastklikt. Het gaat er maar net om wat jij prettig vindt. Gelukkig zijn er veel verschillende doeken en draagsystemen. En als je eenmaal een keus hebt gemaakt voor een type drager, kun je daarna nog helemaal los met het uitzoeken van een mooie kleur of print.

Bij Dragen aan zee kun je van de meest voorkomende draagsytemen een voorbeelddoek of -drager proberen. Van rekbare doek tot full buckle drager. Kom vooral even passen om te ontdekken welke doek of drager geschikt is voor jou en je kindje!


Rekbare doek
Een rekbare doek is comfortabel en redelijk eenvoudig in gebruik. Deze doek is alleen geschikt om je kindje mee op je buik te dragen en kun je vanaf de geboorte gebruiken. Een rekbare doek gebruik je tot je kindje te zwaar hiervoor wordt, vaak vanaf een leeftijd van 9-12 maanden.
Momenteel heeft Dragen aan zee twee verschillende rekbare doeken in huis. Een appelgroene ‘stretchy wrap classic’ (100% katoen) van ByKay en een ‘Bamboo Delight’ (98% bamboe, 2% spandex) van Bam+boe.


Geweven doek
Met een geweven draagdoek kun je zowel op je buik als op je rug dragen. Vele knoopwijzen mogelijk. Geweven doeken zijn geschikt vanaf de geboorte, tot ver in de peutertijd.
Leren knopen met een geweven doek is een stuk makkelijker als de rails verschillende kleuren hebben. Daarom kun je bij Dragen aan zee leren knopen met een Didymos Lena (100% katoen) en een Girasol Fireworks red (100% katoen). Allebei in maat 6 (4,6 meter). Dit is voor de meeste mensen een geschikte maat om mee te knopen.


Ringsling
Een ringsling is een geweven draagdoek die je over één schouder draagt. Deze hoef je niet te knopen: je spant de doek aan met behulp van de ringen. Je draagt je kindje hiermee op je heup. Hele jonge kindjes kun je met een ringsling ook op je buik dragen. Een ringsling is geschikt vanaf de geboorte, tot ver in de peutertijd. Bij Dragen aan zee kun je een vrolijk gekleurde ringsling van Little Frog proberen.


Mei-tai
Het comfort van een doek, gecombineerd met het gemak van een voorgevormde drager, dat is een mei-tai. Er zijn mei-tai's die geschikt zijn vanaf de geboorte en mei-tai's voor peuters. Er zijn mei-tai's met smalle en brede schouderbanden. Dragen aan zee heeft gekozen voor de Hoppediz Hop-Tye, met brede schouderbanden (ook wel wrap-tai genoemd). De brede banden geven meer comfort door het gewicht over je schouders te verdelen. Met deze drager kun je op je buik en op je rug dragen.
De Hop-Tye is in de breedte en lengte te verstellen en daardoor geschikt vanaf de geboorte. De drager is te gebruiken tot ongeveer maat 86.


Klik-en-knoop drager
Deze drager combineert een tailleband met gesp met schouderbanden die je knoopt. Een voorbeeld hiervan is de Störchenwiege babycarrier. Met deze drager kun je op je buik en op je rug dragen. De babycarrier is in de lengte en breedte verstelbaar en daardoor geschikt vanaf de geboorte. Deze babycarrier kun je gebruiken tot ongeveer maat 86.


Soft structured carrier
Een soft structured carrier, ofwel ssc, is een voorgevormde drager die je afstelt met behulp van gespen. Eenmaal op jouw maat afgesteld is het klik-klik en klaar. Met een ssc kun je op je buik en op je rug dragen.
Bij Dragen aan zee kun je verschillende ssc's proberen. Bijvoorbeeld de Ergobaby Performance, geschikt vanaf de leeftijd van ongeveer vier maanden (kledingmaat 68). Er is ook een speciale ‘infant insert’ beschikbaar, hiermee kun je deze Ergobaby drager al vanaf de geboorte gebruiken. Ook de LennyLamb babydrager is te gebruiken vanaf ongeveer vier maanden oud. Deze is dus niet geschikt vanaf de geboorte. Van het merk LennyLamb is ook een toddler drager beschikbaar, voor kindjes vanaf anderhalf jaar oud (kledingmaat 92 ongeveer).


Merken
Bam+boe http://www.bamenboe.nl
Didymos http://www.didymos.de/en/
Ergobaby http://www.ergobaby.eu/
Girasol http://www.girasol.de/content.php?lang=english
Hoppediz http://www.hoppediz.de/en/?___from_store=de
LennyLamb http://en.lennylamb.com/
Little Frog http://littlefrog.pl/
Marsupi http://marsupi.ro/en/
Emeibaby http://marsupi.ro/en/


Draagbieb
Dragen aan zee verhuurt ook dragers en doeken. Zo kan je op je gemak een drager uittesten, samen met je kindje, voor je tot aanschaf overgaat. Maar een drager huren kan natuurlijk ook omdat je bijvoorbeeld een weekendje weg gaat met familie, of een dagje naar de dierentuin. Of gewoon voor een fijne strandwandeling of lekker struinen door het bos.

Prijzen:
1 week € 7,50
2 weken € 12,50
3 weken € 17,50


De maximale leenperiode is drie weken. Voor het huren van een drager of doek dient een borg betaald te worden. Deze wordt geretourneerd als de drager of doek schoon en onbeschadigd weer ingeleverd is.
Neem contact op met Dragen aan zee voor de op dit moment beschikbare dragers en doeken.


Klik hier voor alle voorwaarden.